Overslaan en naar de inhoud gaan

Primaire tabs

115 Machteloos
Ervaringen

Machteloos

Mijn man en ik hebben 3 kinderen. Onze oudste dochter heeft een persoonlijkheidsstoornis. Ze is erg achterdochtig, hoort stemmen en heeft zichzelf beschadigd met scherpe dingen. Ook heeft ze een paar keer een poging gedaan om zich van het leven te beroven.

Wat mij hielp om zelf rustig te blijven was regelmaat inbouwen. Ik probeerde zoveel mogelijk structuur in mijn werk en mijn huishouden te brengen. En de andere kinderen, mijn man en mezelf niet te vergeten. Wij wandelen bijvoorbeeld graag samen, mijn man en ik met de hond.

Het veranderde helaas niets aan de situatie van onze dochter. Zij krijgt begeleiding van een maatschappelijk begeleider en behandeling van de ggz. Wij mogen daar niets van weten in verband met privacyregels. Ik vind het lang duren, de behandeling is nu 4 jaar bezig.

Onze dochter vindt het niet fijn thuis. Dit doet pijn. Ik twijfel aan mezelf als moeder. Mijn man zegt dat ik meer afstand moet nemen. Ik probeer dit wel maar blijft moeilijk. Ik moet leren loslaten.
 

Tip van Maddy
1. Probeer voor jezelf rust en regelmaat in te bouwen.

Post review

(5) lezers vinden dit behulpzaam.

Helpt deze informatie jou?

loader

Reacties

Gebruiker registratie informatie banner

Log in om de meest relevante verhalen te krijgen die aansluiten bij jouw voorkeuren. Nog niet geregistreerd? Meld je gratis aan. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je privacy.